دسته‌بندی نشده

روش کامل و صحیح استفاده از انواع اسپری‌های رنگ

1- اقدامات قبل از گرفتن تست و کوچک‌ترین استفاده که باید رعایت شوند

• گرم کردن : اگر مکان نگهداری قوطی اسپری رنگ سرد است و زیر ۱۵ درجه سانتیگراد می‌باشد بتدا می‌بایست اسپری را تا حدود ۴۰ یا ۵۰ درجه سانتیگراد در آب داغ گرم کنید .
این کار را روی آتش و شعله انجام ندهید می‌توان از آب داغ یا سطح گرم روی شوفاژ استفاده کرد .
( دقت شود در صورت این عمل را انجام دهید که از کیفیت خوب اسپری مطمئن باشید به طور مثال اسپری رنگ‌های دوپلی کالر ، ولگا کالر ، وارداتی‌های آلمانی و ایتالیایی و اسپری ایرانی کاسپین ، اسپری‌های مرغوبی هستند و مشکلی از این بابت ندارند )
• تکان دادن : درون تمامی اسپری رنگ‌ها یک یا دو تیله قرار می‌دهند تا عملیات هم خوردن آن راحت‌تر و سریعتر انجام شود . باید اسپری رنگ را به مدت ۲ الی ۵ دقیقه تا شنیده شدن صدای واضح تیله به خوبی تکان دهید . قبل از این عمل به هیچ عنوان روی نازل فشار وارد نکنید چرا که رنگ ته نشین شده انتهای اسپری وارد نازل شده و باعث مسدود شدن مسیر خروج رنگ می‌گردد .

۲- بررسی سطح زیر کار و تشخیص چسبندگی و سازگاری اسپری با آن و لزوم استفاده از پرایمر مناسب

• مواد و انواع پلاستیک :
پلاستیک‌ها دارای انواع بسیار زیاد و جدیدی هستند و هر کدام نیاز به تست و بررسی دارند .
دیده شده اسپری رنگ‌هایی با حلالیت قوی بر پایه اکریلیک ترموپلاست مانند اسپری رنگ دوپلی کالر و اسپرهای اکو سرویس روی بعضی از پلاستیک‌ها باعث خرابی و نوچی و چسبناکی سطح آن می‌شود
پلاستیک‌های pp , pe , PTFE و تفلون پلاستیک هایی هستند که هیچ چسب یا رنگی به آنها نمی‌چسبد و استفاده از بهترین رنگ‌ها و عامل‌های چسبندگی هم برای این چند مدل پلاستیک هیچ کارایی ندارد .
برای مابقی پلاستیک‌ها باید تست شود می‌توان با استفاده از پرایمر مخصوص پلاستیک یا عامل چسبندگی مخصوص پلاستیک ، چسبندگی آن را بیشتر کرد . به عنوان مثال استفاده از عامل چسبندگی تابا یا اسپری پلاستیک پرایمر دوپلی کالر یا اسپری پلاستیک پرایمر hycot
• آلومینیوم : اسپری‌های معمولی بر روی آلومینیوم چسبندگی خوبی ندارند و بعد از خشک شدن ممکن است با ناخن یا کشیده شدن یک جسم سخت از روی آلومینیوم به راحتی کنده شوند بدین منظور می‌توان برای آلومینیوم از اسپری رنگ‌های مخصوص آلومینیوم یا از اسپری‌های حاوی زینک مانند اسپری زینک طوسی ۹۹ درصد دوپلی کالر برای زیر کار و چسبندگی عالی استفاده کرد همچنین به طور کلی فلزات برنج ، مس ، استیل‌ها ، استیل‌های نگیر و برخی گالوانیزه‌ها عموما دارای چسبندگی کمتری نسبت به آهن هستند . و برای استحکام آنها بر روی فلز می‌توان از همان اسپری زینک طوسی ۹۹ درصد دوپلی کالر یا به طور ضعیف تر اسپری آستر طوسی عمومی دوپلی کالر به عنوان زیر کار استفاده کرد .
• MDF :
اگر ام دی اف ما خام باشد یعنی بدون روکش یا رنگ باشد برای رنگ آمیزی آن ابتدا می‌بایست اسپری پرایمر مخصوص چوب یا سیلر خورده شود سپس بر روی آن هر مدل اسپری رنگی را می‌توان به راحتی استفاده نمود و رنگ آمیزی کرد .
اگر ام دی اف ما روکش داشته باشد همانند بخش مواد و پلاستیک‌ها ذکر شد که دارای انواع بسیار زیادی می‌باشد .
ابتدا در صورتی که روکش ام دی اف از نوع های گلس یا آکریلیک هست که نشانه آن براق بودن و آینه‌ای بودن سطح ام دی اف است ، لازم است تا یک یا دو دست سمباده زبر به منظور چسبندگی و جلوگیری از سر خوردن و شره کردن رنگ بر روی آن زده شود .
این نکته در اینجا حائز اهمیت می‌باشد که بهتر است اسپری رنگ‌هایی که بر پایه آکریلیک ترموپلاست هستند مانند اسپری‌های دوپلی کالر و اسپری‌های اکو سرویس ایتالیا را
بر روی ام دی اف‌های روکش‌دار استفاده نکرد به جای آن از اسپری رنگ‌های روغنی معمولی ایرانی استفاده کرد
در اثر تجربه متوجه شدیم به علت حلالیت بالای این اسپری‌ها ممکن است روی مواد موجود در روکش ام دی اف تاثیر گذاشته و حلال اسپری ، آنها را در خود حل کند . اگر این اتفاق بیفتد ، رنگ دیگر هیچ وقت خشک نمی‌شود و همواره یک حالت نوچی و چسبناک پیدا می‌کند که باید آن را پاک کرد و از نو رنگ آمیزی کرد بنابراین برای به کار بردن این اسپری‌ها بر روی روکش ها و مواد پلاستیکی باید احتیاط کرد و ابتدا روی نمونه کوچک آنها را تست کرد .

۳- سطح زیر کار می‌بایست از هرگونه چربی گرد و غبار رطوبت پاک شود

۴- اسپری رنگ را از فاصله تقریبی ۲۵ سانتی‌متر به صورت یک دست و بهتر است در چند لایه نازک اعمال کنید .
هنگام پاشش ته قوطی را همواره پایین‌تر از کله یا نازل آن نگه دارید . با این کار از هدر رفت گاز درون اسپری هم جلوگیری می‌کنید

۵- بعد از تمام شدن کار در صورتی که مابقی رنگ هنوز در قوطی مانده است ، به مدت ۲ تا ۳ ثانیه اسپری را وارونه پاشش کنید تا داخل نی و نازل از وجود رنگ خالی گردد و از خشک شدن رنگ جلوگیری شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *